Over mij

Hallo, ik ben Esther. Ik ben bewust ouderschapsconsulent. Lees verder om meer te weten te komen!

Mijn achtergrond

Ik werd in 1986 geboren, in Gent. Ik behaalde een diploma Communicatiewetenschappen in Frankrijk en belandde in het bedrijfsleven. Toen ik mama van Pau werd (in Barcelona) stampte ik een eigen zaak uit de grond. Na drie jaar mama te zijn, ging ik op zoek naar de diepere laag van het ouderschap. Ik kwam uit bij mezelf, en Aware Parenting leerde me wat bewust ouderschap inhoudt.

Ik ben gecertificeerd Aware Parenting Consulent sinds 2022.

Evolutie

Van een ondernemende mama naar een vrouw die de pauzeknop indrukt bij de geboorte van haar tweede kind. Ik heb keuzes durven en willen maken die ver van de maatschappelijke norm liggen.

Vertragen heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik kon me de vraag stellen waar ik nood en zin in had, wat mijn kinderen nodig hadden en veel meer in het moment “zijn”.

Ik heb een pak kennis opgedaan, en vooral ervaring. De kracht en inzichten die Aware Parenting en geweldloze communicatie me hebben gebracht, hebben mijn leven en dat van onze familie veranderd.

Mijn missie

De zon terug doen opkomen… Als je in het dagdagelijkse contact met je kind verbindend en geweldloos leert communiceren, heldert dat heel vaak moeilijk gedrag en verstoorde relaties op.

Het luikje verbindende communicatie voelde voor mij als thuiskomen. Het gaat zowel om jou als om je kind… Ik deel het graag met de wereld!

Opgelet

Specialisten zijn absoluut cruciaal voor sommige kinderen. Wacht niet te lang om hulp te zoeken bij een goeie kinderpsycholoog, leerlingbegeleider of kinderpsychiater. Er is vaak een behandeling mogelijk zowel voor je kind als ondersteuning voor de familie. Ook als je tijdens het eerste leerjaar het vermoeden hebt dat je kind een leerstoornis heeft zoals dyslexie of dyscalculie, kan je best een centrum zoeken en een test afnemen. Wacht daarmee niet te lang.

bewust ouderschap
coach voor ouders